Jo 60 vuotta vastuullista toimintaa näkövammaisille ja kaikille suomalaisille

 

Tarinamme alkaa Vantaalta vuodesta 1956

Toimintamme kantavana ajatuksena oli tuolloin yhdistää teollinen valmistus ja näkövammaisten käsityöntekijöiden palveleminen. Toimitimme näkövammaisille raaka-aineita ja huolehdimme heidän valmistamiensa tuotteiden markkinoinnista ja myynnistä.

Käsityöstä teolliseen tuotantoon

Aluksi sivellintuotantomme perustui käsityölle. Sittemmin olemme siirtyneet yhä voimakkaammin automatisoituun tuotantoon, jossa käytössämme on kaksi tuotantolinjaa. Osa tuotteistamme valmistetaan kuitenkin edelleen käsityönä.

Vuonna 1997 toimintamme oli kasvanut niin suureksi, että se jaettiin kahteen osaan: näkövammaisten käsityötoimintaan ja teolliseen toimintaan, jota organisoimaan perustettiin Sokeva Oy. Yhtiön koko osakekannan omistaa Näkövammaisten liitto Ry.

Koko olemassaolomme ajan olemme painottaneet toiminnassamme hyvää yhteishenkeä, vastuullisuutta ja perinteellisyyttä. Yhteistyö näkövammaisten työntekijöiden kanssa on edelleen keskeinen osa toimintaamme. Merkkinä suomalaisesta työstä ja tuotteidemme laadusta siveltimissämme on Avainlippu-tunnus.