Meidän tarinamme

Sokeva on siveltimien, luutien ja muiden kodin kunnostukseen tarkoitettujen laadukkaiden välineiden valmistaja. Sokeva syntyi tukemaan ja auttamaan näkövammaisia. Se jatkaa edelleen tässä tehtävässä. Sokeva Oy on yritys, jonka tuotot menevät Näkövammaisten liitolle. Siveltimiemme Avainlippu-tunnus kertoo laadukkaasta suomalaisesta työstä.

Mistä Sokeva sai alkunsa?

Vuonna 1956 Sokeain Keskusliitto, joka nykyään tunnetaan Näkövammaisten liittona, alkoi tarjota näkövammaisille kädentaitajille materiaaleja käsitöihinsä ja markkinoida näitä tuotteita ostajille. Tuolloin Sokeva toimi Vantaan Korsossa. Alkuun materiaaleja oli monenlaisia. Muun muassa hevosenjouhista valmistettiin harjoja ja siveltimiä. Ensimetreiltä asti tehtiin myös katuluutaa, joka on monelle tuttu talonmies Pikkaraisen työvälineenä Pekka ja Pätkä -elokuvista. Sillä on helppo lakaista pois niin syksyn lehdet kuin nuoskalumi.

Mikä Sokeva on nyt?

Näkövammaisten liiton omistaman Sokeva Oy:n pääkonttori sijaitsee nykyään Keravalla.  Siellä valmistetaan siveltimiä ja katuluutia, niin ammattilaisten kuin kotiremontoijien käyttöön. Lisäksi Sokeva tarjoaa BioComb -tuotteita kaikkien kodin ulko- ja sisäpintojen puhdistamiseen erilaisista kasvustoista ja liasta.
Ja kyllä: katuluuta on edelleen valikoimissamme. Sen valmistuksesta vastaavat yhä näkövammaiset kädentaitojen mestarit.

Miksi valita juuri Sokevan tuote?

Sokevan tuotteiden vastuullisuuteen ja laatuun voi luottaa! Olemme alusta pitäen valinneet materiaalimme tarkasti. Arkistotietojemme mukaan jo ensimetreillä taloon ostettiin laadukkaimpia mahdollisia raaka-aineita, kuten kiinalaista mustaa sianharjasta siveltimiä varten ja meksikolaisita riisinjuurta kuurausharjoihin. Sittemmin ajat ovat muuttuneet. Nyt iso osa materiaaleista on kotimaista ja yli 60 tuotteellamme on avainlipputunnus. Nämä tuotteet tehdään ja valmistetaan Keravalla ja Kuomiokoskella.

Jokainen ostamasi Sokeva-tuote tukee näkövammaisia ja heidän työllistymistään. Vastuu yhteiskunnasta on sydämenasiamme. Vuonna 2012 Suomalaisen Työn Liitto myönsi Sokevalle Yhteiskunnallinen yritys -tunnusmerkin.