BioComb Puhdas Katto Extra Strong

BioComb Puhdas Katto Extra Strong on erittäin voimakas puhdistusaine mikrobikasvustojen poistamiseen ja ehkäisyyn rakennusten kattopinnoilta. Se sekä poistaa kasvuston että antaa pitkäaikaisen suojan uutta kasvustoa vastaan. Laajavaikutteinen Extra Strong toimii erilaisia yksisoluisia mikrobikasvustoja vastaan esim. home, sammal, levä, sieni ja jäkälä. Ei tarvitse huuhdella.

Käytä biosideja turvallisesti. Lue aina merkinnät ja valmistetiedot ennen käyttöä.

EAN: 7350006022968 Tuotetunnus (SKU): BC130024 Osasto:

Näytä kaikki tuotetiedot


Tilavuus: 4l
Käyttöympäristö: Ulkona
Käyttökohteet: Kattopinnat ulkona

Tuotevalikoimat vaihtelevat jälleenmyyjittäin. Varmista tuotteen saatavuus suoraan jälleenmyyjältä.

BioComb Puhdas Katto Extra Strong on erittäin voimakas puhdistusaine mikrobikasvustojen poistamiseen ja ehkäisyyn rakennusten kattopinnoilta. Se sekä poistaa kasvuston että antaa pitkäaikaisen suojan uutta kasvustoa vastaan. Laajavaikutteinen Extra Strong toimii erilaisia yksisoluisia mikrobikasvustoja vastaan esim. home, sammal, levä, sieni ja jäkälä. Ei tarvitse huuhdella.
Biocombaus toimii siten, että tehoaine tappaa kuivan mikrobikasvuston, mihin se pääsee tunkeutumaan. Jos käsittelyyn ryhdyttäessä yksisoluinen kasvusto on jo ennestään täynnä kosteutta, BioComb ei pääse imeytymään solukkoon eikä käsittelystä ole hyötyä. Jokainen kasvuston yksittäisen solun on tuhouduttava, jottei solu pääse jakautumaan ja kasvamaan uudestaan.

KÄYTTÖKOHTEET: Kaikki kattopinnat (tiili-, pelti-, mineriitti- ja huopakatot) ulkona. Huomioi huopakatteiden erillinen käsittelyohje sivulla 2. Tuote soveltuu valokatteiden puhdistamiseen, poissulkien polykarbonaatista valmistetut valokatteet. Tuotteella voidaan tarvittaessa puhdistaa myös rakennusten muita osia ulkotiloissa.

OLOMUOTO: Väritön neste

LAIMENNUS: 1 osa tiivistettä ja 5 osaa vettä. Peltikatoille 1 osa tiivistettä ja 3,5 osaa vettä.

RIITTOISUUS: Riittoisuuteen vaikuttaa alustan karkeus, huokoisuus ja kasvuston paksuus/määrä. Valmiiksi laimennetulla liuoksella (1L liuosta) voi käsitellä noin 4-7m². Vaikeissa apauksissa käytä vahvempaa sekoitetta. 4L kanisteri tiivistettä riittää n. 150m² käsittelyyn.

VARASTOINTI: Aine ei vanhene, suojaa jäätymiseltä. Varastoi lasten ulottumattomissa sekä lukitussa tilassa.

ENNEN KÄSITTELYÄ: Varmista, että käsiteltävä pinta ja kasvusto ovat täysin kuivia. Voit testata kasvuston kuivuuden esim. painamalla kasvustopaakun pohjaa kämmenselkään tai paperinenäliinaa vasten. Jos kasvusto tuntuu kuivalta, käsittely voidaan tehdä. Poista katolta irtoroska (lehdet, havuneulaset) ja helposti irtoava kasvusto harjaamalla tai esim. lehtipuhaltimella.

SÄÄTILA: Älä levitä sateella, sen uhatessa lähitunteina tai kuumalla säällä nopean haihtumisen vuoksi. Parhaat käsittelyolosuhteet ovat puolipilviset, sateettomat päivät. Pyri ajoittamaan työ niin, että voit välttää käsittelyn aurinkoisella lappeella, ettei aine kuivu/haihdu liian nopeasti.

KÄYTTÖOHJE: Levitä laimennettu liuos pinnoille matalapaineruiskulla alhaalta ylöspäin edeten. Voit käyttää myös sientä tai sivellintä. Käsittele saumakohdat tarkasti. Paksuille kasvusto kerääntymille, laita ainetta runsaammin. Tärkeää on, että koko kasvusto tulee käsiteltyä ja jokainen solu saa ainetta itseensä. Älä käytä työvälineitä, joiden käytöllä et voi varmistaa aineen perusteellista levitystä tai sekoitussuhteen tasaisuutta (esim. painepesuri). Kun biocombaat kattoa, tee työ mahdollisimman tarkasti varmistaen, että kasvusto läpikastuu.

HUOPAKATTOJEN KÄSITTELY: Huopakatot ja varsinkin palahuopakatot ovat haasteellisia kohteita hävittää kasvusto. Tämä johtuu siitä, että käytännössä koko katto on yhtä saumaa. Kun kasvustoa on kertynyt katolle paljon, tarkoittaa se sitä, että kasvusto on tunkeutunut saumojen kautta syvälle huopalevyjen väliin. Tällöin osa kasvustoa on tehoaineen ulottumattomissa saumojen sisällä. Ensimmäinen BioComb käsittelykerta hävittää vain päällä olevan kasvuston. Kun se on tuhottu, intoutuu saumojen alla oleva kasvusto kasvamaan entistä enemmän, kun edessä oleva ei enää estä sitä kasvamasta. Tämän vuoksi erityisesti palahuopakatoissa on biocombbaus tehtävä kahdessa osassa. Kun päällä oleva kasvusto on tuhoutunut ja kuiva kasvusto on harjattu kevyesti pois, on saumat käsiteltävä huolellisesti uudestaan. Näin varsinkin silloin, kun kasvustoa on katolla runsaasti. Puhdistuksen jälkeen on syytä tarkistaa saumojen kiinnitys. Kasvusto nostaa saumoja ja se saattaa aiheuttaa katon vuotamisen.

VAIKUTUSAIKA JA JÄLKITYÖT: Käsittelyn jälkeen pintojen puhdistuminen jätetään luonnon tehtäväksi (sade, tuuli ja talvella lumi). Puhdistumisvaikutus on pitkä, 2kk-2vuotta. Mitä kauemmin aine saa vaikuttaa pinnoilla, sen helpommin kuollut kasvusto irtoaa. Peltikatoille kuollut kasvusto saattaa jäädä näkyviin harmahtavana nukkana. Sen saa pois harjapesulla. Mikäli haluat huuhtoa pinnat, tee se aikaisintaan seuraavana päivänä. Lempeällä paineella painepesurilla tai vesiletkulla, harjaa apuna käyttäen. Mikäli pinnalle tulee uusi maali tai pinnoitus, voit käyttää painepesuria normaaliin tapaan. Maalauksen tai pinnoituksen voi tehdä, kun katto on puhdas ja kuiva.

TYÖVÄLINEIDEN PESU: Pese työvälineet, vaatteet ja iholle joutunut aine saippualla ja vedellä.

Tuoteneuvonta sokeva@sokeva.fi tai puh. 020 775 6921.

Käytä biosideja turvallisesti. Lue aina merkinnät ja valmistetiedot ennen käyttöä.

SUOJAUS: Suojaa ympäristö ja kasvit roiskeilta välittömästä läheisyydestä esim. suojamuovilla käsittelyn ajaksi, myös lasi- ja alumiinipinnat. Käytä suojakäsineitä, suojavaatetusta, suojalaseja ja/tai kasvosuojainta.

YMPÄRISTÖ: Säilytä neste seuraavaan käyttökertaan. Tyhjät, kuivat astiat muovinkeräykseen.

SYÖVYTTÄVÄ/ VAKAVA SILMÄVAURIO


YMPÄRISTÖLLE VAARALLINEN


Vaara. Ärsyttää ihoa. Vaurioittaa vakavasti silmiä. Erittäin myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Jos tarvitaan lääkinnällistä apua, näytä pakkaus tai varoitusetiketti. Säilytä lasten ulottumattomissa. Vältettävä päästämistä ympäristöön. Käytä suojakäsineitä ja silmiensuojainta. JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista mahdolliset piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista.

Lataa käyttöturvatiedote tästä.