Ilmastonmuutos vauhdittaa erilaisten kasvustojen muodostumista myös rakennusten ulkopinnoilla. Punajäkälä, josta käytetään myös nimitystä punalevä tai betoniruoste, riivaa erityisesti vaaleita betonipintoja, julkisivuja, rapattuja ulkopintoja ja sokkeleita. Ikävän näköinen punajäkäläpeite voi aiheuttaa rapautumista ja vaikuttaa jopa asunnon arvoon. BioComb-käsittely puhdistaa pinnan ja auttaa ruman riesan pysymistä loitolla muutamien vuosien ajan.

Sokevan tuotevalikoimissa on kiinteistöjen puhdistukseen ja suojaukseen tarkoitettuja BioComb-tuotteita ammattilaisille ja kuluttajille. Lisäksi Sokeva kouluttaa BioComb-mestareita, joiden apuun kannattaa turvautua suuremmassa puhdistusurakassa. Sokevan tuotepäällikkö Pia Puhk vastaa yleisimpiin ulkoseinien puhdistukseen liittyviin kysymyksiin.

Mistä tiedän, kannattaako talo käsitellä BioCombilla vai maalata?

Jos julkisivun,  rapatun ulkopinnan tai sokkelin pinnassa on vain kasvustoa ja se on muuten hyväkuntoinen, kannatta mieluummin tehdä BioComb-käsittely.

Mikä BioComb-tuote kannattaa valita talon ulkoseinien puhdistamiseen?

BioComb Puhdas Julkisivu on paras valinta kotikäyttöön, kun seinäpinnassa on punalevää, viherlevää tai hometta. BioComb-mestarit ovat pintojen käsittelyn ammattilaisia ja he käyttävät BioComb Benac 50 -puhdistusainetta, joka on tarkoitettu teollisuus- ja ammattikäyttöön. Löydät BioComb-mestarien yhteystiedot täältä.

Miten BioComb vaikuttaa ulkoseinien kasvustoon, kuten punalevään?

BioCombin sisältämä tehoaine tuhoaa yksisoluisen mikrobikasvuston.  Ajan, tuulen ja sateen vaikutuksen myötä tuhoutunut, kuivunut ja hapertunut kasvusto irtoaa alustasta. Jos haluat tuloksia nopeammin, pinnan voi kevyesti harjata ja huuhdella puhtaaksi 1-2 kuukauden kuluttua. 

Onko BioCombin käytöstä haittaa rakennuksen vieressä oleville puille tai muille kasveille?

BioComb ei ole vaarallinen monisoluisille kasveille (juurellisille kasveille), mutta roiskeet voivat tehdä kukintoihin ja lehtiin ruostemaisia läiskiä. Seuravana vuonna lehdet ovat taas normaalin näköisiä. Aineen ruiskuttamista kovalla tuulella kannattaa välttää, jotta sitä ei leviä muualle kuin käyttökohteeseen.

Onko BioComb-käsittely vaikeaa?

Ei ole. Pinnasta harjataan pois paksut kasvustokerrokset ja muu irtolika. Aine levitetään matalapaineruiskulla kuivalle pinnalle ja kasvustolle. Sitten vain annetaan tuulen, sateen ja ajan hoitaa homman!

Milloin kannattaa pyytää avuksi BioComb-mestari?

Ammattilaisen apuun kannattaa turvautua, kun on tiedossa iso urakka tai sitten, kun työturvallisuus on vaarassa esimerkiksi korkeiden seinäpintojen käsittelyssä.

Milloin näen BioComb-käsittelyn tuloksia?

Seinäpinnan kasvusto vaihtaa väriä jo yleensä parin päivän sisällä. Varsinaisen puhdistumisen näet muutaman viikon tai kuukauden kuluttua. 

Kuinka kauan BioComb-käsittely pitää punajäkälän poissa?

Se riippuu aina kohteen paikasta ja olosuhteista. Yleensä pinta pysyy kuitenkin puhtaana muutaman vuoden ajan.