BioComb Puhdas Katto

BioComb Puhdas Katto on laajavaikutteinen, biohajoava suoja-aine yksisoluisia mikrobikasvustoja (sammal, jäkälä, levä, home, sieni) vastaan. Se poistaa kasvuston ja antaa pitkäaikaisen suojan uutta kasvustoa vastaan, jopa 2-3 vuodeksi eteenpäin. Pintojen puhdistaminen voidaan jättää luonnon (sade, tuuli) hoidettavaksi.

Käytä biosidejä turvallisesti. Lue aina merkinnät ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Tuotetunnus (SKU): IM202202 Osasto:

Näytä kaikki tuotetiedot


Käyttöympäristö: Ulkona
Käyttökohteet: Kattopinnat ulkona

Tuotevalikoimat vaihtelevat jälleenmyyjittäin. Varmista tuotteen saatavuus suoraan jälleenmyyjältä.

BioComb Puhdas Katto on laajavaikutteinen, biohajoava suoja-aine yksisoluisia mikrobikasvustoja (sammal, jäkälä, levä, home, sieni) vastaan. Se poistaa kasvuston ja antaa pitkäaikaisen suojan uutta kasvustoa vastaan, jopa 2-3 vuodeksi eteenpäin.
Pintojen puhdistaminen voidaan jättää luonnon (sade, tuuli) hoidettavaksi.

Biocombbaus toimii siten, että tehoaine tuhoaa kuivan mikrobikasvuston.
Jos käsiteltävä kasvusto on kostea, BioComb ei pääse imeytymään solukkoon eikä käsittelystä ole hyötyä. Jokaisen kasvuston yksittäisen solun on tuhouduttava, jottei solu pääse jakautumaan ja kasvamaan uudestaan. Tee käsittely aina vain täysin kuivalle pinnalle ja kasvustolle.

KÄYTTÖKOHTEET: Sopii käytettäväksi tiili-, pelti-, mineriitti- ja huopakatoilla. Huomioi huopakatteiden erillinen käsittelyohje. Soveltuu valokatteiden puhdistamiseen, poissulkien polykarbonaatista valmistetut valokatteet. Valokatteet; tarkista soveltuvuus valmistajalta. Tuotteella voidaan tarvittaessa puhdistaa myös rakennusten muita osia ulkotiloissa.

OLOMUOTO: Väritön neste

LAIMENNUS: 1 osa tiivistettä, 2 osaa vettä. Peltikatoille 1 osa tiivistettä, 3,5 osaa vettä.

RIITTOISUUS: Riittoisuuteen vaikuttaa kasvuston paksuus, alustan karkeus ja huokoisuus. Valmiiksi laimennetulla liuoksella (1L liuosta) voi käsitellä noin 4-7 m². Vaikeissa tapauksissa käytä vahvempaa sekoitetta.

VARASTOINTI: Aine ei vanhene. Suojattava jäätymiseltä.
Varastoi lasten ulottumattomissa.

ENNEN KÄSITTELYÄ: Varmista, että käsiteltävä pinta ja kasvusto ovat täysin kuivia. Voit testata kasvuston kuivuuden esim. painamalla kasvustopaakun pohjaa kämmenselkään tai paperinenäliinaa vasten. Jos kasvusto tuntuu kuivalta, käsittely voidaan tehdä. Poista katolta harjaamalla tai esim. lehtipuhaltimella irtoroska sekä paksu ja helposti irtoava kasvusto.

SÄÄTILA: Älä levitä sateella, sen uhatessa lähitunteina tai kuumalla säällä nopean haihtumisen vuoksi. Parhaat käsittelyolosuhteet ovat puolipilviset, sateettomat päivät. Pyri ajoittamaan työ niin, että voit välttää käsittelyn aurinkoisella lappeella, ettei aine kuivu/haihdu liian nopeasti.

LEVITYS: Levitä laimennettu liuos matalapaineruiskulla alhaalta räystäältä ylös harjalle päin. Käsittele saumakohdat tarkasti. Levitä paksuille kasvustostoille ainetta runsaammin. Tärkeää on, että jokainen kohta tulee käsiteltyä ja jokainen solu saa ainetta itseensä. Älä käytä työvälineitä, joiden käytöllä et voi varmistaa aineen perusteellista levitystä tai sekoitussuhteen tasaisuutta (esim. painepesuri). Kun biocombbaat kattoa, tee työ mahdollisimman tarkasti varmistaen, että kasvusto kastuu kokonaan.

HUOPAKATTOJEN KÄSITTELY: Huopakatot ja varsinkin palahuopakatot ovat haasteellisia kohteita. Tämä johtuu siitä, että käytännössä koko katto on yhtä saumaa. Kun kasvustoa on kertynyt paljon, kasvusto on yleensä tunkeutunut saumojen kautta syvälle huopalevyjen väliin. Tällöin osa kasvustoa on tehoaineen ulottumattomissa, saumojen sisällä. BioComb-käsittely hävittää ensin vain päällä olevan kasvuston. Kun se on tuhottu, intoutuu saumojen alla oleva kasvusto kasvamaan entistä enemmän, edessä ollut kasvusto ei enää estä sitä kasvamasta. Tämän vuoksi uusinta biocombbaus tulee tehtäväksi suotuisissa oloissa joskus nopeastikin juuri erityisesti saumakohdissa. Puhdistuksen jälkeen on syytä tarkistaa saumojen kiinnitys. Kasvusto on saattanut nostaa saumoja ja aiheuttaa katon puhdistuttua niiden vuotamisen.

VAIKUTUSAIKA: Käsittelyn jälkeen pintojen puhdistuminen jätetään luonnon tehtäväksi (sade, tuuli ja talvella lumi). Puhdistumisvaikutus on pitkä, 2kk-2vuotta. Mitä kauemmin aine saa vaikuttaa pinnoilla, sen helpommin kuollut kasvusto irtoaa. Peltikatoille kuollut kasvusto saattaa jäädä näkyviin harmahtavana nukkana. Sen saa pois harjapesulla. Mikäli haluat huuhtoa pinnat, tee se aikaisintaan seuraavana päivänä. Lempeällä paineella painepesurilla tai vesiletkulla, harjaa apuna käyttäen.

JÄLKITYÖT: Mikäli pinnalle tulee uusi maali tai pinnoitus, voit käyttää painepesuria normaaliin tapaan. Maalauksen tai pinnoituksen voi tehdä, kun katto on puhdas ja kuiva.

TYÖVÄLINEIDEN PESU: Pese työvälineet, vaatteet ja iholle joutunut aine saippualla ja vedellä.

Tuoteneuvonta sokeva@sokeva.fi tai puh. 020 775 6921

Käytä biosidejä turvallisesti. Lue aina merkinnät ja valmistetiedot ennen käyttöä.

SUOJAUS: Suojaa ympäristö ja kasvit roiskeilta välittömästä läheisyydestä esim. suojamuovilla käsittelyn ajaksi, myös lasi- ja alumiinipinnat. Käytä suojakäsineitä, suojavaatetusta, suojalaseja ja/tai kasvosuojainta.

YMPÄRISTÖ: Säilytä neste seuraavaan käyttökertaan. Tyhjät, kuivat astiat muovinkeräykseen.

SYÖVYTTÄVÄ/VAKAVA SILMÄVAURIO


Vaara. Ärsyttää ihoa. Vaurioittaa vakavasti silmiä. Haitallista vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Jos tarvitaan lääkinnällistä apua, näytä pakkaus tai varoitusetiketti. Säilytä lasten ulottumattomissa. Pese kädet huolellisesti käsittelyn jälkeen
P273 Vältettävä päästämistä ympäristöön.
JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista mahdolliset piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. Ota välittömästi yhteys MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN. Sisältö ja pakkaus toimitetaan hävitettäviksi valtuutettuun jätteenkäsittelylaitokseen. Käytä suojakäsineitä ja silmiensuojainta

Lataa käyttöturvatiedote tästä.