Kun julkisivun pinta on vielä hyväkuntoinen, mutta homepilkut, vihertävä levä tai punajäkälä kasvavat pintaan, on aika tehdä huoltopesu.

Kevään koittaessa ja valon lisääntyessä käännetään taas katseet pihoille ja ulkotiloihin. Siivousintoa kannattaa kohdistaa myös mahdollisiin home- ja leväkasvustoihin, joita näkee aidoissa ja ulkoseinissä. Kun maalipinta on ehjä, pelkkä käsittely sopivilla kiinteistönhuoltoaineilla riittää puhdistamaan ne, eikä isompaan remonttiin tarvitse ryhtyä. Rahaa säästyy, kun puhdistuksen voi hoitaa itse rautakaupasta saatavilla tarvikkeilla.

Mustapilkkuista hometta ja vihertävää levää näkee monien talojen aidoissa, ulkoseinissä, sokkelissa ja muissa rakenteissa. Kosteus ja pintaan kertynyt lika muodostavat suotuisat kasvuolosuhteet, joissa mikrobikasvustot pääsevät rehottamaan.

Levä-, home- ja sammalkasvustot ovat yleistyneet rakennusten ulkopinnoilla, kun talvista on tullut leudompia ja kesät ovat sateisempia. Suomessakin on tultu Keski-Euroopan kaltaiseen tilanteeseen, jossa talojen ulkopinnat ja rakenteet kaipaavat säännöllistä puhdistusta. Ruotsissa ja Norjassa talojen huoltopesu on jo osa normaalia kunnossapitorutiinia, jolla kiinteistöjen arvoa pidetään yllä. Suomessa tapa on hiljalleen yleistymässä.

Lika ruokkii kasvustojen syntymistä. Siksi esimerkiksi liikenteen nokeama aita tai julkisivu kannattaa pestä hyvissä ajoin. Helpoimmalla pääsee, kun pintoja puhdistetaan säännöllisesti kunnossapitoasenteella, eikä vasta sitten, kun on ihan pakko. Esimerkiksi pitkään olleet homekasvustot saattavat jättää pintaan pysyviä värjäytymiä, joita tuotteet eivät välttämättä puhdista.

Tuotevaihtoehtoja maalattujen pintojen puhdistamiseen on kahden tyyppistä; ajan kanssa tapahtuva puhdistuminen, että nopeammin, pestäen tehtävä puhdistus.

Puhdas Julkisivu. Tuote laimennetaan 1 osa tiivistettä ja 2 osaa vettä. Seos levitetään pinnoille esimerkiksi matalapaineruiskulla ja jätetään vaikuttamaan. Sade ja tuuli poistavat kasvustot hiljalleen pois tulevien viikkojen ja kuukausien aikana. Aine imeytyy rakenteisiin ja antaa pitkäkestoista suojaa kasvustoja vastaan.

Puhdas Talo, kun halutaan saada heti puhdasta. Tuote laimennetaan 1 osa tiivistettä ja 2 osaa vettä. Seos levitetään pinnoille ja annetaan vaikuttaa hetken. Kannattaa käsitellä sellainen alue kerrallaan, jossa seos ei ehdi kuivahtamaan käsittelyn aikana. Käsitelty harjataan ja huuhdellaan vedellä liat pois.

Ennaltaehkäisevän suojan saa käsittelemällä kodin ulkopinnat kun ne ovat vielä puhtaat. Työ käy myös helpommin kun se tehdään kun ensimmäisiä merkkejä pintaan keräytyvästä mikrobikasvustosta on havaittavissa

Jälleenmyynti:
Hyvinvarustetut rauta-,maali- ja päivittäistavarakaupat.

Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten liitto ry.