Vulkanoituva teippi

Koostuu polyisobutyleenista (PIB), käytössä kevyt ja taipuisa.
Suojaa vedeltä, syöpymiseltä, korkealta jännitteeltä ja otsonilta.
Erinomainen mm. vuotovaurioiden korjaamiseen, kaapeleiden eristämisestä.

EAN: 6414863999250 Tuotetunnus (SKU): SRSX99BK1910 Osastot: ,

Näytä kaikki tuotetiedot


Leveys: 50mm
Rullan pituus: 25m
Käyttöympäristö: Sisällä, Ulkona

Tuotevalikoimat vaihtelevat jälleenmyyjittäin. Varmista tuotteen saatavuus suoraan jälleenmyyjältä.

Itsestään VULKANOITUVA teippi koostuu polyisobutyleenista (PIB). Teippi suojaa vedeltä, syöpymiseltä, korkealta jännitteeltä (enintään 46 kV) ja otsonilta. Näiden ominaisuuksien vuoksi vulkanoituvaa teippi on erinomainen mm. putkien ja letkujen vuotovaurioiden korjaamiseen, kaapeleiden eristämisestä korkealta jännitteeltä. Se on käytössä kevyt ja taipuisa. Lisäksi teippiä voidaan käyttää parantamaan otetta työkaluista ja jopa kasvien varttamiseen.

Käyttö: Teipistä leikataan käyttökohteeseen tarvittava pala. Suojakalvo poistetaan, teippiä venytetään yli 50 % pituudestaan ja se kiedotaan suojattavan tai korjattavan kohdan ympärille. Vulkanointiprosessi alkaa, ja kun se on suoritettu loppuun, muodostuu pysyvä suojaus tai korjaus.

Vetolujuus: 6,4 Mpa
Käyttölämpötila (väli): -10 … +40°C
Eristyskyky: 46 kV

Jotta onnistut, varmista että:
-teippauslämpötila on vähintään + 4°C (poikkeuksena pakkasenkestävät teipit).
-alusta on puhdas, kuiva ja rasvaton. Puhdista pinta tarvittaessa yhdensuuntaisesti esim. etanolilla.
-alusta on mahdollisimman tasainen.

Teipin liima aktivoidaan painamalla teippiä kiinnityskohteeseen. Lopullisen pitävyyden teippi saavuttaa yleensä parin tunnin kuluessa kiinnityksestä. Osa teipeistä on tehty irroitettavaksi, mutta useimpien tarkoitus on pysyvä kiinnitys. Herkillä pinnoilla suosittelemme koeteippausta huomaamattomaan paikkaan. Teipin irroittamista voi kokeilla esim. lämmittämällä pintaa hiustenkuivaajalla tai käyttämällä tarkoitukseen sopivia liuottimia ja puhdistusaineita. Varmista aina testaamalla, että pinta kestää mahdolliset liuottimet ja puhdistusaineet.