Luonnonmukainen kalustemaali on täysin päästötön

Sokevan Domus Natura -sisustussarja kasvaa uudella Domus Natura Chalk Paint -kalustemaalilla lokakuussa 2017. Luonnollinen ja VOC-päästötön kalkkimaali soveltuu erinomaisesti kalusteiden ja sisustustavaroiden maalaamiseen. Sillä voi käsitellä myös seiniä sisätiloissa. Lopputuloksena on rustiikkinen, himmeä mattapinta. Aluksi saatavana on kymmenen valmiiksi sekoitettua värisävyä, jotka houkuttelevat vaivattomiin tuunaus- ja sisustusprojekteihin. Valmista maalipintaa voi suojata kulutukselta mäntyöljypohjaisella Domus Natura Wax -luonnonvahalla.

Domus Natura Chalk Paint -kalustemaalilla voi maalata lähestulkoon mitä tahansa, kunhan pinnan puhdistaa ensin kunnolla rasvasta ja liasta: kalusteita, kynttilänjalkoja, kukkapurkkeja ja peilinkarmeja. Se tarttuu helposti sekä käsittelemättömille että aiemmin maalatuille tai lakatuille pinnoille. Kalkkimaalilla voi käsitellä puuta, tiiliä, metallia, lasia, saviruukkuja, kankaita ja koriste-esineitä, kertoo Sokevan myyntipäällikkö Olli Konttinen.

Jos aiempi lakka- tai maalipinta on ehjä eikä hilseile, pohjahiontaa ei tarvitse tehdä. Huolellinen puhdistus liasta ja rasvasta riittää, ja sen jälkeen pääsee maalaamaan. Puhdistukseen kannattaa käyttää BioComb Maalipesua tai käyttövalmiita Maalipesuliinoja, jotka karhentavat pinnan vastaanottavaiseksi uudelle maalille. Mahdolliset kolot ja epätasaisuudet voi tasoittaa pesun jälkeen tasoitteella. Kalkkimaali on hyvin peittävää, mutta on hyvä muistaa, että se ei täytä tai korjaa pinnan virheitä.

Domus Natura Chalk Paint -kalustemaalia on aluksi saatavana kymmenessä valmiiksi sekoitetussa sävyssä, jotka ovat saaneet nimensä ja vaikutteensa luonnosta. Värikartassa on pastellin pinkkiä, sinistä ja vihreää, murretun sinistä ja vihreää, auringonkukan keltaista, mustaa, valkoista ja kahta harmaan eri sävyä. Sävyjä voi sekoittaa vapaasti keskenään.

Domus Natura -kalkkimaalia myydään 1 litran ja 250 millilitran purkeissa. Yhdellä litralla maalaa noin 10–13 neliömetriä. Kulutus riippuu maalattavasta pinnasta.

Hyvin peittävä kalustemaali

– Domus Natura Chalk Paint -kalustemaalia suositellaan levitettäväksi kaksi kerrosta. Se riittää yleensä jopa silloin, kun tumma esine halutaan maalata vaaleaksi. Levittämiseen kannattaa käyttää joko telaa tai keinokuituista sivellintä. Luonnonharjaksista sivellintä ei suositella kalkkimaaleille tai muille vesiliukoisille maaleille, sillä sen harjakset imevät kosteutta ja jäljestä tulee epätasaista, Konttinen vinkkaa.

Kalusteiden maalaukseen soveltuu parhaiten mahdollisimman sileä vaahtomuovitela, kuten MicMag-viimeistelytela, jolla jäljestä saa tasaista. Seinien maalaukseen voi käyttää isompaa lyhytnukkaista maalaustelaa (9 mm nukka), jolla isojen pintojen käsittely onnistuu näppärästi. Tela kannattaa pestä juuri ennen maalausta, jotta mahdollinen irtonukka peseytyy pois ja tela ottaa maalia paremmin vastaan.

Domus Natura -kalkkimaali kuivuu nopeasti. Ensimmäinen maalikerros kuivuu noin tunnissa, jonka jälkeen voi levittää toisen kerroksen. Sen kuivuminen vie pari tuntia. Ilmankosteus vaikuttaa kuivumisaikaan.

– Kalkkimaalit eivät kestä kovaa kulutusta ilman suojavahaa. Domus Natura Wax on mäntyöljypohjainen, kirkas luonnonvaha, joka suojaa kalkkimaalattua pintaa. Vaha antaa kevyen kiillon, ja sitä voi myös tietoisesti kiillottaa. Vahata kannattaa esimerkiksi kirjahyllyt, tuolit ja muut kovalle käytölle joutuvat kohteet, kuten keittiökaappien ovet, joita jotkut tuunaavat kalkkimaaleilla. Kalkkimaalatuissa seinissä vahaa voi sipaista esimerkiksi valokatkaisimien ja sähköpistokkeiden ympäristöön, joita kosketaan, Konttinen vinkkaa.

Ei liuottimia tai VOC-päästöjä

Domus Natura -sarjaan kuuluu myös keväällä lanseerattu savimaali, jota on saatavana kuudessa murretussa pastellisävyssä. Domus Natura -savimaali on ekologinen sisustusmaali, joka sopii seinien ja kattojen maalaamiseen, mutta ei kalusteisiin. Se antaa rakenteiden hengittää, mikä ehkäisee kosteus- ja sisäilmaongelmia. Koostumuksesta noin 20 prosenttia on aitoa valkoista savea. Hopeasuolaa sisältävä savimaali on antimikrobista, joten se ei toimi kasvualustana bakteereille.

Domus Natura -savimaaleilla voi maalata sekä käsittelemättömiä että aiemmin maalattuja seiniä ja kattoja: esimerkiksi puuta, kiveä, tiiliä, kipsi- ja puukuitulevyä, betonia sekä pinkopahvia. Levitykseen kannattaa käyttää lyhytnukkaista telaa. Maalipinnasta tulee täyshimmeä ja kangasmaisen sileä.

Kaikki Domus Natura -kalkki- ja savimaalit ovat luonnonmukaisia ja päästöttömiä: ne eivät sisällä lainkaan liuottimia tai muita vaarallisia aineita. Haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC) ei ole lainkaan: niitä on 0 grammaa litrassa, kun sallittu raja on seinämaaleissa 30 grammaa litrassa ja kalustemaaleissa 130 grammaa litrassa. Siksi ne sopivat hyvin allergikoille, hajuherkille ja ihmisille, jotka ovat yliherkkiä kemikaaleille. Kaikkien Domus Natura -maalien tuoksu on hyvin mieto, joten niistä ei saa päänsärkyä maalatessa. Huoneessa voi vaikka nukkua jo samana päivänä, kun seiniä on maalattu.

Sokeva tulee jatkossa täydentämään Domus Natura -sarjaa uusilla, luonnonmukaisilla sisustustuotteilla.

Tuotetiedot:

Domus Natura Chalk Paint -kalkkimaali
Pakkauskoot: 1 l, suositushinta 39,90 € ja 250 ml, suositushinta 16,90 €
Kymmenen valmiiksi sekoitettua sävyä: Blue Mussel, Blue Perennial, Deadwood Grey, Grey Adler, Mimosa Yellow, Pink Tulip, Spruce Green, Succulent Green, Firestone Black, White Lily

Domus Natura Chalk Paint Wax -luonnonvaha, kirkas, pakkauskoko: 370 ml, suositushinta 19,90 €

Domus Natura -savimaali, pakkauskoko: 2,5 l, suositushinta 89 €
Kuusi valmiiksi sekoitettua sävyä: Wells Grey, Red Wood, Blue Mountain, Yellow Stone, Green Land ja White Sand

Jälleenmyynti:
Valikoidut K-Raudat ja Värisilmä-liikkeet, Domus Classica sekä maalaamisen ja sisustuksen erikoisliikkeet

Kuluttajatiedustelut: Sokeva Oy, puh. 020 775 6921

Viestintä:
Rianno Communications, puh. 09 170 070
Heini Kantala, heini.kantala@rianno.fi / viestintä, kuvamateriaali ja tuotenäytteet medialle

Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten liitto ry.