Piirrä ja Pyyhi Uusi läpinäkyvä suojamaali tekee seinästä, ovesta tai vaikkapa pöydästä piirtoalustan

Tammikuussa koittaa lapsille, ja miksei myös aikuisille, ikuinen vappu. Silloin Suomeen saadaan uutuusmaali, jolla voi suojata maalatun pinnan. Värittömän suojamaalin erinomaisuus piilee siinä, että käsittelyn jälkeen pintaan voi huoletta toteuttaa oman taiteellisen näkemyksensä. Kun omakätinen taideteos alkaa pitkästyttää, niin sen saa pyyhittyä pois. Jos perheessä kyllästytään whatsappailuun, niin vaikkapa keittiön seinästä voi tehdä viestitaulun. Uuden suojamaalin ansiosta työpaikoilla päästään eroon fläppitauluista, kun palaverin ideat voi kirjata suoraan seinään.

Moni muistaa omasta lapsuudestaan suoranaisen vimman piirtää seinään. Ja huutohan siitä seurasi. Nyt alkaa uusi aikakausi, kun jokainen oman elämänsä van gogh voi toteuttaa seinään yksilöllisen näkemyksensä. Uusi Sokevan maahantuoma Piirrä ja pyyhi -suojamaali sopii kotiin, kouluun, päiväkotiin ja työpaikalle. Maalipintaan voi kirjoittaa päivittäistavarakaupastakin löytyvällä valkotaulutussilla.

– Enää ei tarvita erillisiä piirustustauluja, fläppitelineitä tai post it -lappuja. Viestit ja piirrokset voi sipaista seinään, pöytään tai vaikka oveen. Piirrä ja pyyhi -suojamaali toimii parhaiten suhteellisen tasaisella pinnalla. Tämä siksi, että tussin jälki menee rosoisella pinnalla uriin ja se on hieman hankalampi poistaa. Tasaiselta pinnalta jälki lähtee kevyesti pakkauksen mukana tulevalla sienellä pois, maalaustyövälineitä valmistava ja välittävä Sokeva Oy:n tuoteasiantuntija Pia Puhk kuvailee.

Sopii uudelle ja vanhalle maalipinnalle – pääasia että pinta on puhdas

Piirrä ja pyyhi -suojamaali sopii sekä uusille että vanhoille maalatuille pinnoille, olkoon ne seiniä tai kalusteita. Tuotetta ei suositella käytettäväksi käsittelemättömille pinnoille, kuten esimerkiksi puhtaalle puualustalle.

– Suojamaali tarttuu parhaiten kuivalle, tasaiselle ja puhtaalle pinnalle. Keittiössä kannattaa varmistaa, että pinta ei ole saanut kokkailuista rasvaa. Jos tilassa on sauhuteltu, niin nikotiini pitää poistaa puhdistamalla ennen maalausta, Puhk kertoo.

Nikkaroi vaikka neljän neliön taulu

Piirrä ja Pyyhi -suojamaalin pakkaus sisältää kaikki tarvittavat työvälineet. Itse erikoismaali sekoitetaan kahdesta liuoksesta lisäämällä kovete lakkapurkkiin. Mukana tulee lisäksi maalauslaatikko, tela, maalarinteippi, hiomatyyny, puinen sekoitustikku sekä kertakäyttökäsineet. Pakkauksessa on yksi piirtotaulutussi sekä pyyhin. Jälkiä voi pyyhkiä myös paperilla tai rätillä.

– Jos suojamaalilla maalatusta haluaa tehdä sisustuselementin, sille voi nikkaroida persoonalliset kehykset. Lastenhuoneessa rajaaminen auttaa pikkutaiteilijoita pysymään sallitulla alueella, vinkkaa Puhk.

Yhdestä pakkauksesta riittää suojamaalia neljälle neliömetrile. Maalaaminen on helppoa ja yksi maalauskerros riittää. Pinnan on annettava kuivua seitsemän päivää. Kuivumisen jälkeen pintaan voi piirtää ja kirjoittaa yhä uudestaan.

– Maalattu pinta kuivahtaa muutamassa tunnissa. Makuu- tai lastenhuoneen maalaushommat kannattaa hoitaa aamupäivällä, niin illalla tilassa ei enää ole maalin tuoksua. Suojamaalattava alue kannattaa rajata maalarinteipillä. Teipit poistetaan joko heti maalaamisen jälkeen tai parin tunnin kuivumisen jälkeen. Näin varmistetaan, ettei seinästä irtoa maalia teipin mukana, Sokevan tuoteasiantuntija Puhk opastaa.
Lisätietoja:
Sokeva Oy
tuoteasiantuntija Pia Puhk
puh. 040 159 7219
pia.puhk@sokeva.fi

Tuotetiedot:
– Pakkaus sisältää kaikki työvälineet: lakka, kovete, maalauslaatikko, maalarinteippi, tela, hiomasieni, kertakäyttökäsineet, piirtotaulutussi, piirtotaulupyyhin, puinen sekoitustikku
– Piirrä ja Pyyhi -suojamaalia valmistaa Genc ja maahantuo Sokeva Oy

Esite_Piirrä ja Pyyhi_27012020
Tuotekortti Piirrä ja Pyyhi -maali

Jälleenmyyjät:
Hyvinvarustetut rauta- ja maalikaupat

Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten liitto ry. www.sokeva.fi